BU BÖLÜMDE SİZ SEVGİLİ ZİYARETÇİLERİMİZE SORULARINIZA YANIT OLABİLECEK YAHUT BİLMENİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BAZI BİLGİLER VERECEĞİZ.

MODÜLASYON ARALIĞI” olarak ifade ettiğimiz şeyi kabaca şu şekilde tarif edebiliriz;

Kombiniz kış ayları haricinde de çalışıyor ve o aylarda tam randımanla çalışması icap etmiyor, dolayısıyla vites düşürmeniz gerekiyor ama kombiniz 3 vitesli ve siz yüzde 33 e kadar düşürebiliyorsunuz  yahut kombiniz 1 e 8 modülasyon yapabiliyor dolayısıyla kombiniz yüzde 12,5 e kadar düşürebiliyor kapasitesini. Piyasadaki kombiler ağırlıklı olarak 1:4 veya 1:5 modülasyon yapıyorlar satın alma kararınızda kesinlikle üstüne düşmeniz gereken bir konu diyoruz.

Tam yoğuşmalı kombi ve yarı yoğuşmalı kombi arasındaki fark:

teknoloji anlamında çok farklı çalışma prensipleri aynı değil dolayısıyla maliyetleri de aynı değil. Yarı yoğuşmalı  kombiler yeni erp değerlerine göre yüzde 87 verimliliğe sahipken tam yoğuşmalı kombiler yüzde 93-94 civarında verimlilik değerlerine sahipler bu da demek oluyor ki aylık gelen faturada yarı yoğuşmalı cihazlar yüzde 5 gibi daha yüksek fatura getirecektir. ama konu nihayetinde başlangıç maliyetine ve tam yoğuşmalı kombinin kendi fiyat farkını ne kadar zamanda absorbe ettiğine gelecek. Yine bu noktada satın alma kararınızı markalara olan bağlılığınız haricinde değerlendirmek gerekirse , evinizin büyüklüğü ve bulunduğu iklim şartlarına göre değişkenlik gösterecektir.  Kısaca eviniz küçük ve sıcak iklimdeyseniz yarı yoğuşmalı kombi tercih etmelisiniz.  Metrekareniz fazla ise tam yoğuşmalı kombi sizin için çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Yeni erp yönetmeliği dedikleri şey?

Bu konu bir süre bizimde kafamızı karıştırdı çünkü  aynı sınıfta olan farklı kombilerin kimisi yüzde 108 verimlilikten bahsederken diğeri yüzde 94 diye kataloğunda yazıyordu. Bu yeni enerji verimliliğine göre çoğu marka katalog değerlerini düzenledi artık yüzde 108 gibi değerleri görmeyeceğiz.

Peki maksimum tasarruf için dikkat etmem gereken şeyler nedir?

Öncelikle evinizin iyi bir yalıtıma sahip olması gerekir, metrekareye göre doğru ürün satın alınmalı, tesisatı yapan firma (usta) tesisatta dönen suyun akışkanlığını minimum düzeyde etkilemeli, modülasyon yapan oda kumandası kullanmalı, peteklere regraj ayarı yapılmalı, kombinin bakımını düzenli aralıklarla yaptırmalı filtre ve pislik tutucular temizlenmeli, son olarak kullanılmayan odaların vanaları tamamen kapatılmalı (oda kapısı kapalı kalma kaydı ile)

Basit bir kombi sökümü takımı yapılacak ödenen ücret fazla değil mi?

Konu o kadar basit değil zira herhangi biri o kombiyi söküp takabilse dahi İzmirgaz’ın yetkili kıldığı kişiler tarafından onaylanmış olması gerekiyor yapılan işlemin. Bu da şu demek oluyor;  İzmirgaz personeli İzmir’de her değişen kombiye tek tek müdahale edemeyeceği ve o personel sayısına haiz olmadığı için belirli şartları yerine getirmiş yeterlilik sertifikasını vermiş olduğu bayileri tarafından ve onların sorumluluğunda değişimin yapılmasını gerekli kılıyor. Bu da o firmanın aldığı sorumluluk, bünyesinde bulunan yetkili mühendis, çalışan ustaların maliyetleri  kira vesaire giderleri bir şekilde bir bedel oluşturuyor. Markalar ise o ‘’kıymetli’’İzmirgaz kombi değişim kağıdı olmadan kombilerinin garantisini başlatmıyor. kombi değişim kağıdı olmak zorunda yani. Dolayısıyla ödenen ücret sadece ustaya ödenen değil yetkisini kullanan mühendislik firmasına da bir bedel ödenmiş oluyor.

Kaç kw kombi almalıyım?

Bizim tavsiyemiz 110-120 metre kareye kadar  20 kw cihazların yeterli olduğu yönünde 120-160 metrekarede 24 kw.Sonrası içinse 30-35 kwlar kullanılmalı.

Son olarak önemli NOT:

KOMBİLERİ SERVİSLER TAKMAZ. SERVİSLERİN ROLÜ TAKILAN KOMBİLERİN KENDİ ŞARTNAMELERİNE UYGUN TAKILIP TAKILMADIĞINI KONTROL EDİP GARANTİYİ BAŞLATMAKTIR.

Servisin garantiyi başlatması için gerekenler;

Kombi değişim Belgesi

2 amper sigortalı hazır bulunan elektirik bağlantısı

Tesisatta su

Yoğuşma gideri